MWS Training & Beheer

IWLZ/IWMO/IJW

Zorgaanbieders die vanaf 2015 Zorg in Natura (ZIN) leveren voor cliënten die onder de Wet Langdurige Zorg (IWLZ) ,de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) of de Jeugdwet (IJW) vallen, krijgen veelvuldig te maken met de berichtstandaarden IWLZ/IWMO/IJW.

Dit om bijvoorbeeld cliënten op de juiste manier in zorg te melden of op juiste manier uit zorg te melden. Alles met het uiteindelijk doel de geleverde zorg te kunnen declareren bij een zorgkantoor/gemeente.

Via verschillende partijen (CVZ, Zorgkantoren, Vektis, I-Standaarden, e.d.) is er veel (tegenstrijdige) informatie te vinden omtrent IWLZ/IWMO/IJW. MWS Training & Beheer biedt een inhoudelijk training die alle beleidsinformatie, tips en trucs vanuit de praktijk combineert en u inhoudelijk klaarstoomt voor het werken met IWLZ, IWMO en IJW.

Veel softwarematige zorgregistratiepakketen werken met een “IWLZ/IWMO/IJW module”. Deze training garandeert u een basis dat het werken met uw softwarepakket geen “trucje” wordt of blijft, maar dat u inhoudelijk goed op de hoogte bent van wat u doet.

Aan de hand van diverse casussen leert u:

 • Alle afhankelijke ketenpartijen en hun specifieke rol in de (zorg)keten.
 • Alle berichtensoorten en de logistiek hiervan:
  • IWLZ: AW33, AW34, AW35, AW36, AW39, AW310, AW317, AW318, AW319 en AW320.
  • IWMO: WMO301 t/m WMO308, WMO315, WMO316.
  • IJW: JW301 t/m JW308, JW315, JW316.
 • Alle mutatieredenen en soorten zorg: Regulier, Overbrugging, Alternatief en Administratief.
 • Alle levering statussen: actief wachtend, wens wachtend, slapen wachtend.
 • Het op een juiste manier doen van een (AAT) aangepaste zorgtoewijzing.
 • Omgaan met tegenstrijdige beleidsbepalingen, hoe fouten op te lossen, de verantwoordelijkheden omtrent het dossierhouderschap en vele andere zaken.

Voor: medewerkers op een cliëntadministratie, medewerkers IWLZ/ IWMO/IJW die (nog) niet goed inhoudelijk op de hoogte zijn van werken met IWLZ/ IWMO/ IJW of hun inhoudelijke kennis omtrent IWLZ/ IWMO/ IJW willen opfrissen.

Duur: 1 dagdeel.

Voorkennis: geen.

Indien u over deze training een vraag heeft of geïnteresseerd bent in een vrijblijvende offerte, kunt u via ons contactformulier contact met ons opnemen. Er wordt dan z.s.m. contact met u opgenomen.